2010. augusztus 26., csütörtök

KampánySzubjekt 7: A politika játszótere


Adott egy heves megyei település, ahol a polgármester ellen a nagy magyar választási helyezkedős népi játékban egymásra talált a korábbi MSZMP-s tanácselnök népi vezető a Fidesz által függetlenként támogatott újdondász versenyzővel. Stílusos mocskolódó leveleket terjesztgetnek az ott lakóknak, és a hírek szerint olyan választás előtti hangulatot teremtettek, hogy ennek láttán Szanyi Tibor bizonnyal jól megölelné Szíjjártó Pétert. Ott egy platform a két oldal, összenőtt, de nem tartozik össze, mondanám, hiszen tudom jól, hogy csak ócska összeesküvés-elmélet, amire gondolok.  Jön a Nagy Októberi Szoc Fülkeforradalom, még van pár befutó hely, nosza, előre, mindahányan.

A falu önkormányzata Leader-pénzt nyert játszótérépítésre, köztér-fejlesztésre meg parkolóépítésre. Megy is a meló. A szintén zseniális magyar utófinanszírozós játékban mit tehetett a képviselőtestület? Felvállalta az előfinanszírozást, ugye, nincs is szebb, mint amikor a kis önkormányzat ad kölcsön a nagy uniónak.

Most ki kéne fizetni a vállalkozót, hogy be lehessen nyújtani a kifizetett számláját a Leaderhez. Hogy visszajöjjön a pénze a településnek. Ehhez hitelt kéne felvenni. Ehhez dönteni kellene. Ehhez egyet kellene érteni a korábban felelősséggel felvállalt dolgainkkal. Ehhez el kellene menni szavazni. Ha nincs hitel, a falu akkor is tud fizetni, csak épp az élet áll meg, és a közalkalmazottak nem kapnak fizetést. Például.

Nézzük egy-két csatolható úriember (lásd még a köz érdekében felesküdött önkormányzati képviselők) profilját. Adott a korábbi MSZMP-s népi vezető, aki bő 20 éven át minden ülést zárttá nyilvánított, így a falubelieknek fogalmuk sem volt arról, miféle homokozás folyik benn. (Előre eladósítás.) Ez a vezető véletlenül a saját földjére építtette fel az egyik mobiltársaság adótornyát, így az abból származó bevétel a család kicsi kincse, mondták a helybeliek, de tisztában vagyok vele, hogy ez is csak valami gonoszkodás lehet. Az ugyancsak otthon maradt, a Fidesz által függetlenként támogatott újdondász versenyző is benne van a brancsban. Amúgy iskolát igazgat, jó polgármesterjelölt, hiszen következetes magatartásából látjuk, hogy elsőrendű a számára a politikai mászóka gyerekek érdeke.

Hát így nem lesz egyelőre az ottani gyerekeknek rendes játszótere. Mert a nagyok játsszák a dedós óvodás játékaikat.

És ez még csak egy település volt, hamarosan jön a többi.

..::efzé::..

Nincsenek megjegyzések: