2010. augusztus 24., kedd

Schmuck dalban mondja el

Smukk: Arany, aranyékszer, fuksz
Forrás: A magyar börtönszleng szótára

Mit fuksz, igazi csillogó gyémánt ez a srác. Aki régebben olvassa a blogot, tudja, mennyire szeretem Schmuck Andort, aki tisztára olyan, mint egy jó zenebohóc. A körtemuzsikájával furulyál, a lábával meg citerál, akarom mondani: gumi óvszert oszt a Szigeten az ifjaknak, a nyuggereket meg közben (copyright: G. Kubatov) Korda Györggyel tömi. Ha fordítva lenne, azon se csodálkoznánk.

Öltöztetni rém egyszerű: betuszkolták a világ legnagyobb öltönyébe, (azt írják amúgy is: "1991 óta tartó politikai pályafutása fantasztikus emelkedések és nagy zakók sorozata") ráhegesztették a piros nyakkendőt, hetek-hónapok óta ebben nyomul. Egy nagyra fújt Thürmer Gyula. Maci Laci szerepzavarban.

És mit csinál most? Nem furulyál. Nem citerál. Szvinget énekel. Swing When You Are Winning. Végigmászkálja ékesfővárosunk minden zugát. Mint a fent említett Korda György.

Korda György egyszerűen meghatódik attól, ha sok idős embert lát maga körül. Mint mondta, így történt ez a Tatai Szabadtéri Színpadon is, ahol éppen duettet énekelt Schmuck Andorral, mikor rájöttek, annál jobb, minél több nyugdíjas jár a koncertekre

Bonviván a csákó, érted. Duettezett mán a Bangómargittal is. Dalban mondja el, mint kakas által holt egykori mentora, Imre. Körülötte bamba jányok. Megette spontán tűzijáték. Hamvas fényű panel-snittek. Háttérben Parlament, ott jó volt. Romantika. Duna-part. Seholse egy négyes metró, egy kósza nokiásdoboz, hajéktalan.



Nézem az embert, Lagzi Lajcsi rémlik fel zsíros homlokkal, mulassunk, nevessünk, dáridózzunk kedvünkre. Még nem is főpolgármester, de már büntet. Lehet, hogy titokban a Kétfarkú Kutya Pártnak dolgozik, és csak vicc az egész?

..::efzé::..

Nincsenek megjegyzések: