2010. augusztus 10., kedd

KampánySzubjekt 1: Újfidesz újerő


Patinás étterem, öltönyök, illő nyakkendők. Módot megad, felkészül, biztos maga. Valaki hazaiszkol átöltözni, elkésik kicsit, túlsportos volt, az idő rohan. Várjunk még négy percet. Jelszavunk a józan ész. Új arcok, új lendület, tiszta lapok garmadája az elénk bekészített Fidesz-füzetekben. Jelképes és üzenetértékű, mondaná egy másik párt megyei elnöke, de róla majd a kettes KampánySzubjektben. Maradjanak velünk. Újseprő jólseper, újbeszél, nem beszél.
Négy a nyerő, négy a szövetséges, a régi kölykök a hátsó udvarba lettek rejtve, erről szó se esik. Arról se, kik az új tagok, ez itt a kirakat csak, a bolt még átalakítás alatt. Egy, csak egy legény van talpon ezen a vidéken is, átörökült, jól csinálta, megcsinálta, a mi fiunk, Dr. Ördög István, Magyarország.

A vezérfonal-jelölt a névrokonom, reá kellene majd legott felfűzni közpénzünk áramlását, illetve dicstetteink áradatát, de nem segít sokat, hogyan: bevett fideszes módra keveset mond, sokat sejtet. Iskolát eddig dejólvezetett. Vállalta, mert felkérték. Lesz majd program szeptemberre, most még készülnek az edzőteremben, gyúrnak, gyúrogatnak egyre nehezebb súlyokkal, majd a nép, az istenadta megmondja, mit akar, hány kilót a rúd végére. Ez ilyen dévényitibi-program, pontos labdát kell fogni, kopogtatót kell adni érte, és már kívánhat is az ember. De szép. Eddig lutri.

Helyette a legtapasztaltabb képviselő mesél a kábé konkrétról, míg le nem oltják, nehogy kibeszéljen. Ő hosszan elemez, ezek most nem jól vették fel a hitelt svájcifrankban, ezek miatt eladósodás, a kórházműködtető most szerényebb, átgondoltabb, akkor mondjukkiprivatizációvolt. Nemcsakgyöngyösiprobléma. Mi majd jövünk, és persze, leszneknépszerűtlenek. Úgyhogy Másfélévigkonszolidálunk. Pályázat, pályázat. Ennyi az elhangzott. A többi irányelv még a zacsi mélyén figyel, addig most ne túrjunk bele, összeken valamit. És helyi nemzeti együttműködés, jelentsen bármit is.

..::efzé::..

Nincsenek megjegyzések: