2010. augusztus 5., csütörtök

Kirakat, rendezés alatt

Látjátok, feleim, újra por, hamu és képviselőjelölt vogymuk. Megint becsöngetünk majd hozzátok: aki eddig teljes zsebbel benne volt a buliban, azért nem maradna ki a következőből sem, mert eddig szerinte jól csinálta. akit meg kifelejtettek, az motiválva érzi magát, hogy most megmutassa: külön is lehet gesztenyét kaparni, amellett, hogy tökéletesen fogja csinálni. Nagy mellény, nagy zseb.

Eljött a szezon, már megy a bolt újracsomagolása. Átfestjük a cégért, kirakunk a kirakatba pár új bábut, és várjuk a vásárlókat. Akciósak vagyunk, más boltból is hoztunk árut, roskadoznak a polcok a szebbnél szebbnek látszó dobozoktól, benne a dolgokkal, amit ugye csak otthon lehet majd kipróbálni.

Volt ugyan egy nagy boltszakadás is, de arról nem adtunk ki külön reklámújságot. A konkurencia - a régi boltosok -  igen, de közben elmentek nyaralni Horvátországba, ott állítólag akciós a gyros. Mi is elmentünk Horvátországba, ez boltszakadás idején különösen divat. Mindegy, eddig ők árulták a narancsot, mostantól mi fogjuk, a fő forgalmazó döntött erről, és kész. Bár a franchise nem enged sok beleszólást, de a terméket nagyon keresik.

A szemközti bolt - az eddigi piacvezető hipermarket - csak egyféle árut forgalmaz, azt, amit eddig. Őket nem is izgatja, milyen igények vannak, az évtizedes gyakorlatuknak megfelelően egyszerűen eldöntik, mi kell a népnek, veszi, nem veszi, nem kap rétest estére. Nincs választék, de ettől még megélnek, bár az utóbbi félévben erősen beszűkült a kereslet. Azt írták ki, hogy a kirakat megújulás alatt, de még a színe is ugyanaz. Bár most fölvettek valami kapitányt az akciós hetek levezénylésére, meg valami Hustler-főszerkesztő is segít marketingesként. A fene tudja.

A (piros)-fehér-zöld bolt még csak tavasszal nyitott először, ők csak magyar terméket árusítanak, magyar gyártmányú polcokon, magyar a csempe, és magyar a nagy Audi is a ház előtt. Néha azzal viccelődnek, hogy ők a Maffia, de ez valószínűleg csak reklámfogás, kár lenne bedőlni.

És van az a trendi pesti üzletház, ami állítólag szintén nyit boltot itt a főtéren, de a fene tudja, lesz-e benne egyáltalán kereskedő. Még ki se vakoltak.

Sietni kell, ősszel beindul a nagy bevásárlás, aki nem ad el eleget, lehúzhatja a redőnyt. Kérdés, mi kerül a szatyrokba. Egyék, vigyék.

..::efzé::..

2 megjegyzés:

Pray György írta...

"Látjátok, feleim, újra isa, por, hamu és képviselőjelölt vogymuk."

tudom, hogy nem szószerinti az idézet csak parafrazáltad, de az 'isa' az azt jelenti, hogy 'biza'(=bizony), ammeg nem lehetsz:)
javítsd ki még mielőtt valaki rád kötne ezért:)

..::efzé::.. írta...

Építő kritika, köszi! Alkalmazom.