2010. szeptember 17., péntek

KampánySzubjekt 13: Nemzet, mentő, ismerős arcok

Gyertek ide, az olvasóba. Ajtó feltárul, benn full line megyei MSZP-VIP-sor. Kvaterkázás a sajtóval, te még a lapnál vagy? Ja, akkor te most a tévétől. A Diótól van itt valaki? A Pócs az egy kiskörei gyerek. Én meg tanítottam is. A Zsigmond milyen színekben? Hová ment ki az Attila? Lehet, hogy ő már megtartotta közben a sajtótájékoztatót? Nadekezdjünkbele. Diktafon bekapcs, üzenet bekapcs.

A választási rendszer nem kedvez a sokszínűségnek. Csorbul a lakosság egészének lefedettsége. Sokan az MSZP-re szavaznának, de a kopogtatót nem merik odaadni. De oda fognak szavazni, azt mondták.

Gondot jelent színt vallani. A félelem légköre. A Fidesz lépéseit a hatalomkoncentráció vezeti. Felkiáltójel az alkotmányozás előtt. A Fidesz hatalomfelfogását mutatja. Hadd mondjam el. Már látják, hogy hozzá fognak nyúlni a rendszerekhez. Az Orbán-kormány megszegte ígéreteit, nincs adócsökkentés, közbiztonság, pedagógus-béremelés.

Nem terjesztettek be új költségvetést, a mai ezek szerint működőképes. Valós számokat tartalmaz. Az Orbán-kormány beismerte a Bajnai-kormány nemzetmentő munkáját. Gyengítettték a forint árfolyamát, háromszor. Az Orbán-kormány kalandorpolitikája után a Bajnai-utat követi. (Így, két mondattal később.) Hm. Már az önkormányzati választás előtt ismerni kellene a tervezetet. Tudni kellene, ki lesz a kárvallott. De eljön az igazság órája. 

Senkivel semmilyen párbeszéd nincs. Ezért mi beszélgetünk a nyugdíjasokkal, a devizahitelesekkel. Ezeknek mind felülről megmondják, mit kell mondani. Nekünk soha nem mondta meg senki. Nekem meg aztán végképp nem. Emlékezzetek csak vissza.

Megújultunk, ha táncolni kell, hát táncolni kell, meg kell mutatni. Hadd mondjam el.

Menjünk már, száz ember várja Attilát! Ajtó nyikorog, hatalmas zaj, majd egyszer megolajozzák. Nincs is száz ember, csak vagy nyolcvan. Megyei VIP-tag bulvárlapba temetkezik. Hallhatta már.

Hadd mondjam el. Barátaink, ismerősünk, szomszédunk, el kell menni. Nem szabad kishitűnek lenni. Az embereknek elegük van abból, hogy a kopogtatócédula-gyűjtésnél striguláznak. Lesznek nagyon jó körzeteink. Nagyon bízom a jó szereplésben.

Mindig jó érzéssel jövök Gyöngyösre, sok az ismerős arc. Hadd mondjam el. A magam részéről. Párját ritkítja. Bizakodó vagyok. Minden egyes körzetünk túlteljesített. A listánk előkelő helyén van Szabó Gyula, ez szól az itteni baloldali közösségnek. Elég, ha csak a Mátra Múzeumra gondolok. Nyugodtan állhatunk ide Gyurival, Gyulával. Az Apolló az élő példa, ez a rombolás jellemző. Hadd mondjam el.

..::efzé::..

Nincsenek megjegyzések: