2010. szeptember 6., hétfő

KampánySzubjekt 10: Narancslé, facsarva


Mottó:  "Van, aki pálmafák közt / Van, akinek semmi konkrét..." (Kispál És A Borz)

Egy kis kitekintésként összegeztem, mit kapnék az adóforintjaimért, ha történetesen valamely Hatvan környéki településen kellene lehetne Fidesz-támogatott polgármester-jelöltekre szavaznom. Persze, én nem ott fogom bedobni a százast a kávéautomatába, de érdekelt, hogy mi főne le, ha mégis ott tenném. Narancsillatú ígéretek, kicsomagolva a héjból.

Álljunk neki tehát kinyerni kifacsarni  valami érdemi információt abból, amit nekünk ezen a videón mondanak. Ez alapján kellene ugyanis megszeretnünk a választékot. És nyilván ezek a legjobb pillanatok, az esszencia, a tömény mondanivaló, merthogy vágott videóról beszélünk. Megmondom őszintén, sosem érdekelt, ki mióta lakik egy településen, ezt nem tartom meghatározó tényezőnek, én egy ilyen szavazó vagyok. Az sem érdekel, kinek hány gyereke van, hiszen szintén nem befolyásol. Vagyis az efféle személyeskedő időhúzást nem tekintem most fontosnak.


http://szabozsolt.fidesz.hu/index.php?id_cikk=11655


Végy legelőször egy apci versenyzőt. Program nincs még, azt majd állítólag később küldi a saját hírlevelében, és minden "házas" meg fogja kapni Apcon. Jó esetben az egyedülállók is. Meg a szinglihordák.

No, "hát a csatornaberuházás leszűkíti az önkormányzat pénzügyi lehetőségeit", és el is képzelem, ahogy tömődik jól befelé az a rés. Öntjük bele a pénzt, de az csak szűkül. Aha. De majd jön jelöltünk, meg a közös csodák. Apc, a csodák csodája. Infótartalom: nulla. Köszönjük, majd értesítjük.

Boldogi jelöltünknél is ugorjuk át a család-gyerek-ház-kutya-kocsi köröket, és keressük az elképzeléseket. "Sajnos a boldogi helyzet az, hogy nagyon, de nagyon rossz a munkalehetőség", száz buszt ide, mert nincs mivel menni dolgozni. Jé, konkrétum. "A sportélet is el van sorvadva". (Szegény dongalábú focisták.) És a köhögéstől csak annyit érteni, hogy ez a jelölt is majd ír valami tacepaót az ő népének, mert mégiscsak illendő.

Csányi jelöltünk eddig nem látott programjában nemes egyszerűséggel "szerepel mindaz, ami a község mindennapi életéhez, boldogulásához szükséges", talán ki is adhatná Aranybullaként, oszt' jónapot. Ennyi, nincs is mit vitázni. És továbbvinni a fejlesztéseket, amiket az elődeink kialakítottak, hej. Itt is vannak konkrétumok: az óvoda-iskola fejlesztése, nyugdíjasok életének könnyítése.És megtudjuk, ki Csányban a másik két hű narancsszín vitéz. Ha nem tudnánk. Ez is infó. Csak nem érdekel.


Ecséddel folytassuk. Ahol "a következő négy évben ami megragadt, szekér, azt megpróbáljuk kimozdítani". Hó-rukk az új Mátyás-földön. Nagy a domb, sokat kell ám tolni azt a szekeret, de majd meglökdössük. Program...na tudják.

Kómár jön Herédről, rutinosan zakót gombol, kiáll, határozott tököslegény-stílusban tolja. Heréden ez kell, ez a nyerő. Neki "óriási tervei vannak". (Érdekes, Horton meg óv minket az innen igazolás nélkül hiányzó helyi jelölt a "grandiózus tervektől".) És "szeretné végre befejezni a már megkezdett beruházásokat". Ez jó, értékeljük helyén. Egy beruházást be is szoktak fejezni, az úgy van jól.

Folytassa, polgármester úr!: "Elképzelhető, hogy az elmúlt kilenc évből nyolc évet kommunista vezetésű országvezetésben és megyei vezetésben kellett véghezvinni", durvul az indoklás, hát, nem szereti a szocikat, az kiderült. A vörös posztó, az ultimate indok, állt felettünk egy pallos évekig, alig tudtuk megfogni, nehogy lecsapjon, gondolom.  "Túléltük, nem volt könnyű. A herédiek mindent túlélnek." "Én tudom, hogy újra a Fidesz hozza el a pálmát, köszönöm." Program nincs, nem is ígér. Pallost se, ez jó.

Szabó Ádám jön Kerekharasztról, aki nemcsak az önkormányzatot indította el saját kommentárja szerint, hanem egyúttal a település fejlődését is. Hm. Kettő az egyben. Sok fejlesztést vittek véghez "saját erőből", bár nem tudni meg, mit is. De elhisszük. Pedig "nehéz volt egy kormányzati ellenszélben lépést tartani". Hát, vitorlát fel, Ádám! És jó szelet. Onedin kapitány uzsonnába fog a háttérben, itt az új kormányos. Mert "az emberek bíznak abban, amit az elmúlt négy évben az asztalra tettem Kerekharaszton". (Csak ne csizmát) Program nincs, nem is ígér.

Stolmár Aladár, Lőrinci, Magyarország. De jó, ott is érettségizett. I came back recently from the USA, mesterségem címer-e? Ájulunk, örülünk. A mi fiunk! Ott élt bizony kinn a nagy távoli messzeségben az ácsmester lányával. De most jön vissza kebelünkre, hogy "helyreállítsa az erőművi parkot, amire még gyerekkorából" emlékszik. Járja a környéket, és lát, és megfigyel, és észrevesz, " Jászfényszarun például nincs egyetlen egy butyka sem." Aha. Ezért akar szolgálni. Zökkenőmentesen. Program nincs. Nem is ígér.

Szűcsi a következő, ahol a "jelenlegi vezetés a megalapozatlan ígérgetésre hagyatkozik", ám Elvira asszony sem mond többet. Nem is ígér. Ez a különbség. Ami fontos, ő tősgyökeres, és itt is akar élni mindig, mondja. Ennek örülünk, de jó lett volna valami használható tényt is hallani a programból, amit természetesen itt sem ismertünk meg. Amúgy ott lakik, ahol akar.

"Pénzhiányunk van, és ez a döntő, hogy ezt szeretnénk helyretenni", halljuk Zagyvaszántó leendő erős emberét nyelvtanilag még nem kellően megerősödve. Nekem Medgyessy ugrik be a beszédstílusáról. Gyökeret akar verni, arra építeni, no de arra leginkább fa szokott nőni. Néha kérges. Göcsörtös. Majd "az iskola-óvoda olyan szintre emelését tervezi", aminek csodájára jár a környék, szerintem legyen úgy 100-150 méter magas, az már megteszi. Kivéve, ha az oktatás színvonalára gondolt.

Majd jön a Főnök, akitől megtudjuk: "folyik a kampány, mind újságban, mind megjelenésben fogunk dolgozni. Szeretnénk megkönnyíteni a választópolgároknak, hogy tudjanak választani közülük."

..::efzé::..

Nincsenek megjegyzések: