2010. szeptember 13., hétfő

KampánySzubjekt 12: Republica Banana


Forrong egész Havanna! Juan Martinezék a Köztársaság egységének védelmében feljelentették Marco Rodriguezt, mondván: szakadárjaik kétes hírű kopogtatócédulákkal operálva próbálják megnyerni a Forradalmat. Az ellenforradalmárok vezére, Marco Rodriguez kihirdeti: aki nyugdíjasok mögé bújva harcol, bennük hisz, az könnyen pórul járhat, hiszen a nyugdíjasok nagy táborát senki sem ismerheti ki eléggé. Még  a regnáló rezsimnek is tudnia kell: a kubai nyugdíjas a polgárháborúban kiszámíthatatlan, mint egy gerilla. 18 ezer forintért bármire képes.

A köz nyugalmáért és a diadalmat hozó őszért aggódó, harcedzett nyugdíjasok eközben utolsó pesoikat összespórolva hirdetnek jó pénzért a választási kampányok adok-kapokjait mindig hűen leképező reklámújságban, az Indiánpiacban. Az Egy Bejegyzett Egyesület Gondolkodó Nyugdíjasai (E.B.E.G.NY.) nevű eddig ismeretlen baloldali népfront tán a megtorlástól félve már csak név nélkül meri vállalni forradalmi nézeteit: hogy itt mindenki hazudik, hamisít, törvénytelenkedik. Egy, csak egy zászló alatt vonulnak csak elszánt, igaz fiaink, Juan Martinezék mögött lépdelnek előre rendületlenül a világszabadságért. És a sötétben lopózó fülkeforradalmárokról nem is beszéltünk! Bedaráltak mindenkit!  Meneküljetek!

Ellenfeleink nem alszanak! Csapataink harcban állnak! Éberség! Viva la revoluzione! Viva Castro! Világ proletárjai, lájkoljatok! Ha kell, táncolunk is. Bikicsunáj!

(Közben kaptuk a hírt: a kubai modell ma már Fidel Castro szerint sem működik. Kubában sem.)

..::efzé::..

Nincsenek megjegyzések: