2010. szeptember 3., péntek

KampánySzubjekt 9: Alig hittük, hogy ez is eljöhet



A falat nem az ő kedvükért festették ilyenre, mondják a "civilek". Pedig zöldre van a, zöldre van a. A vezér veri a falba. A logót szögeli be. Nokia-telefonnal. Doboz nincs hozzá.

Valamennyi körzetben az ajánlószelvények hegyekben állnak, csapataink harcban, éjjel-nappal a választók ajtajában, szuterénjében, mert az ellen már a spájzban Ez a sikeres duma, mindenki ezt mondja. Nem volt előéletük. Adott a választás lehetősége. Helyi érdekekből táplálkoznak. (Beetetés?) A lakosságot a hátuk mögött. Tudhatják. Bizalom, de nem elbizakodottság. Mindenki hozzon magával még egy civilt. Sokan, elegen, még többen.

Büdzsé? Nem mondjuk, hogy nem fog fájni. (Végül is civil előtti korukban is könnyedén bólintottak. A szerk.) Társadalmasítani kéne a politikát. ( Hazafias Népfront). Pénzügyi felülvizsgálat. Újragondolható szerződések. Pazarlás, ha penészes az új múzeum. Inkább kevesebbet, de hosszútávra. Legyen felelősség. (Béke, szabadság, egyetértés.)

A pályázati pénz is a mi pénzünk. A mi adónkból, bizony. Megírták, hogy épp Gyöngyös fizeti ki a legtöbbet segélyre. (Isten, engem így, segélyen?) Ezért vonzó ideköltözni egyes rétegeknek. (Dombok, réteg.) A beköltözőket okolják. Neköltözzébe. A lehetőség és az elvárások közelítése. Nem kellene behunyni a szemünket. (Ki a hunyó?) A város országos megítélése is múlik. Ezen.

Miért csak most kapcsol rá az önkormányzat? És a négy év alatt? Mennyi teher a következő évtizedekre? Az emberek mögé látnak a számoknak. A déli városrészben sajnos nincs állandó jelenlét. Kábítószer. Rendszeres járőrszolgálatot, a polgárőrség ennyi pénzből kicsit gyakrabban is, ne csak a rendezvényeken. Városőrség kell.

A fürediek úgy érzik majd, hogy megéri a városhoz tartozni. A Mátra Gyöngyös szerves része. (A szervetlen anyagokat is beleértve.) Felnőni a választáshoz. Észérvek, tiszta szívvel. Elv, harmincéves barátságok, hit. Nincsenek csókosok. Árnyaltan fogalmazott a Józsi. Tiszta víz a pohárba.

A csapból is ez folyik.

..::efzé::..

Nincsenek megjegyzések: