2008. október 19., vasárnap

Ibolyántúli sugárzás

Lengyel s magyar demokrata két jó barát. Annyira normális lett ez a Magyarország, hogy már a kereszt előtt pucéran pózoló, az autójukat alsónadrágban vezető jó keresztények is elég "felelős konzervatívok" azért, hogy konzerválják a szavatossági idejét vesztett MDF-et. Furcsa kormányosok, no.

Almássy Kornélt hónapokig fenyegették, Lengyel Zoltán meggyőzésére elég volt egy hétvége, meg egy herényi ráhatás, amit "taktikai megállapodásnak" neveznek. Ugye volt neki egy folyamatban lévő rendőrségi ügye is, szóval világos, hogy Fideszéknél már vállalhatatlan az előélet. Méghozzá ez:

"Lengyel Zoltán tagadja, hogy megütötte volna az őt igazoltató rendőröket és "érdekes" megállapításnak nevezte, hogy kiabált volna az egyenruhásokkal. A fideszes képviselő állítja: a rendőrök voltak azok, akik kirángatták autójából, többször a földre szorították, fojtogatták és megütötték. Lengyel Zoltán szerint az egyik rendőr ezután letépte óráját, majd kirángatták az autóból és megbilincselték. Be akarták tuszkolni a járőrkocsiba, a képviselő azonban nem engedelmeskedett - megfogalmazása szerint - passzív ellenállást tanúsított. Mint mondta: ezért lenyomták a földre, fojtogatták és megütötték, emiatt mikor beértek a kapitányság épületébe rosszul lett és összeesett."

A Harcosok Klubja című filmben van a klasszikus jelenet, amikor Edward Norton péppé vereti magát a főnökével. Például passzív ellenállással átesik az üvegasztalon. De vissza az ex-anyapárt kevésbé csodálkozó főnökeihez: "Kilóg a lóláb..." - reagált az indexnek Varga Mihály. Sebaj, láttunk már ilyet Hevesben is; a politikusok megvilágosodásának valószínűleg a Mars és a Merkúr együttállása a fő mozgatórugója. Én a csillagok állását sejtem a háttérben, igazi ezoterikus összeesküvés ez.

Túlélni jó lesz a levitézlett úriember, de vajon innentől hogy fogja magyarázni korábbi, kőbe vésett erkölcsi feddhetetlenségét Dávid Ibolya? Elodázta s egyben biztosította a bukást, pedig azt gondolta, hogy elkerülte.

f.z.

1 megjegyzés:

Unknown írta...

Ez már a második, amikor nevekkel viccelődsz. Ha sokáig a vonal alatt tartózkodsz, előbb-utóbb ráfaragsz.