2008. október 23., csütörtök

Üzenet hova?

Nos, először is: ha felemelő ünnepi beszéd kell, itt egy targonca. Van, akinek meglehetősen jól jön.

Szünet. Nagy levegő.

Jelentem, összenőtt. Október 22-én a szélsőségesekkel közösséget vállalt a gyöngyösi Fidesz, a gaz komenyistákkal nem. Ez a lényege az ismételt külön ünneplésnek, már egy nappal korábban, nehogy valami gaz bolsevik arra kószáljon. A díszes Magyar Gárda meg a Jobbik (lásd még: környezetvédelmi szakértők) befért az ünnepi csapatba, a szocik meg kérjenek bocsánatot, különben dühbe jövünk.


Öszödözés, vér, dögvész és keselyűk, még mindig ennyi az évforduló eszenciája a jobboldalon. Meg a jobbszélen. A Jobbik szelén. A jobbszeleten. Mittomén. Értitek.


"Míg az éjjel-nappali hazugságokért nem kérnek bocsánatot a hatalom birtokosai, nem lehet velük közösséget vállalni épp egy olyan ünnepen, amely arra emlékezik, hogy egy népnek elege lett a hazugságokból." Szóval, ahogy írtam, az első szónok még teli torokból hazugozik, diktátorozik, meg miegymás; előkerülnek a 2006-os toposzok. A megyei elnök pedig - talán elmaradhatott a stratégiai haditanács a rendezvény előtt - Hamvas Bélát idéz, s a közösség erejéről szónokol. Hogyaszongya: "Nemzetünk nagy pillanatai azért válhattak ünneppé, mert a történések mélyén ott állt a közösség."

Houston, baj van a kommunikációval. Összekeveredett az üzenet. Nem kicsit. Nagyon.

f.z.

Nincsenek megjegyzések: