2008. október 11., szombat

Az igazi doktorháusz

Menekülnek a süllyedő hajóról a lázadó doktorok, ez a legutóbbi esemény az egri kórházban. Ráérek, úgyhogy összegezzünk.

Emlékezzünk csak, mi mindenről adtunk hírt eddig onnan: a legutóbbi egy évben volt kattant színész malaccal az IN-KAL-lal hermetikusan lezárt ülésteremben, kromofág az orvosok autóján, biztonsági őrökkel védett sajtótájékoztató, majd nagygyűlés, melyről meg kizavarták az újságírókat.

Volt kemény fából faragott Éger s Cser is. Voltak jobbikosok,melléjük Thürmer, egységben az erő. Volt sok tiltakozás, hosszabbítás, volt nagy mellényes bejelentés, majd kétszeri időpontmódosítás. Volt vérszerződés, éhségsztrájk, mozaiksztrájk, ülősztrájk. Tüntetések a Megyeháza előtt, félpályás útlezárás, füttyögés, bekiabálás, kitiltás, bombakeresés.

Volt újságírók letitkosrendőrözése, volt rendkívüli ülés jó néhány. Volt illegális adatgyűjtés, volt megfélemlítés a dolgozók között. Volt átgondolt szakmai döntés egyetlen szavazat többséggel. Voltak plakátok a kórházi folyosókon, és volt őrzött toborzás. Volt több száz papír egymásra pakolva, hogy már megvan a létszám.

Volt Orbán, aki várvédőkhöz hasonlította azokat a kórházvédőket, akik egy év alatt be se regisztrálták magukat, ergo nincsenek. Voltak lehallgatások, elszólások, egymásra mutogatások. Skandáltak Debrecent, éljeneztek Egert. Volt feljelentés, volt jogilag semmisnek nyilvánítandó kórházszerződés, melyet aztán nem nyilvánítottak semmisnek.

Volt későn benyújtott banki igazolás, és volt korai öröm, háromszor is. Volt előre borítékolt döntés, botrány botrány hátán. Volt felolvasott monodráma, volt amerikai kalapolás a kórházvédőknek. Voltak napvilágra került műhibák, voltak büszke mellveregetések menetrendszerűen, délután kettőkor. Volt, aki aláírt, volt, aki nem írt alá, volt, aki mindkét helyre aláírt, volt, aki azt hirdette, hogy nem ír alá, aztán mégis.

Google: "eger botrány" kifejezésre a mai napon 60.400 találat.

f.z.

Nincsenek megjegyzések: