2008. augusztus 15., péntek

Győzött a Jobbik

Meg sem tudom számlálni, hány fideszes vezetésű önkormányzat jelentkezett be a Fidesz által elüldözött indiai gumigyárért csak a mai (a bukás utáni második) napon.

A személyes kedvencem Heves, élén Csáki Zsigmonddal, a pártból frissen kiebrudalt "lázadóval", aki - bár megmondta a főnök, hogy ejnye - mégis privatizálta a város rendelőintézetét. Párthavernak. Hopp, te Zsiga! Lásd még: nagy ugrás, magyar kistigris, vagy pannon puma, ízlés szerint.

Nagyon szép lesz, ha mindebben a szocialita Godó Lajos és Bajnai Gordon lobbija fogja segíteni, úgy látszik, van még árokbetemetés, meg esetleg félre lehet tolni a pártcímereket, ha bajban a vár. Mert minden vár bajban van, csak van, ahol jobban megbecsülik a felmentő seregeket. Feltéve, hogy pont abba a várba jönnek.

Fene tudja, ki késlekedett Gyöngyösön, a jobboldal szerint eleve bukott a felülről vezérelt Gyurcsány-sikerprojekt nélkülük is, de annyi szent, hogy a látványos csörtéket olyan emberek is vívták szakértőként, akikről - tekintve, hogy harmincévesen beöltözős játékokat játszanak és nem egészen a Ferrari-ra hajazó zászlókat lengetgetnek, mert ez a lázadás 2008-ban - igen nehezen lehet elképzelni, hogy civilben frissen végzett környezetvédelmi szakmérnökök. Várom az ötleteiket, egy zászlógyár esetleg befér? Az is vegyianyagot igényel.

A valódi szakmérnökök meg még dolgoznának, mert még nincs is kész a hatástanulmány, amire mehet a demagóg duma, ahogy az szép hazánkban már csak megyen. Hát szegény szerencsétlenek körmölnek, mérnek, de kit érdekel ez, ítéltünk mi nélkülük is, kezdhetik elölről, másik várossal, választék van vagy húsz. Egymillió munkahely az hány város? Mert ez itt most mínusz a könyvelésben.

Az elefánttürelmű cég olyan hirtelen húzta fel az orrát, hogy az még az élharcosokat is meglepte. Ami azt is jelenti - nem mellékesen -, hogy ugrott másfél ezer munkahely, pici adóbevétel, csöppnyi pályázati forrás, meg egy hangyányi esély, hogy jön még más cég is onnan. Nagyon nem lehet válogatni.

A többi mintegy kéttucat másik város vezetője vagy környezetromboló, lakosságirtó vadállat, afféle Nero, vagy tovább lát a saját érdekein. A magyar bürokráciát persze semmi sem gyorsítja fel, a cég illetékesei nyilván fejest ugorhatnak a jobbnál jobb ajánlatokba, ha ez taktika a részükről, akkor jól csinálják. Kicsit hangos, de nekem belefér, van téma.

Minket mindez már nem érint Gyöngyösön. Miénk a lekvár.

fz

2 megjegyzés:

Unknown írta...

egész tűrhető írás.

Gonzo írta...

sebaj, lesz égetőmű, azt mindig elő lehet rántani, nem-e?