2009. október 29., csütörtök

Adás, vétel



Sláger hívja Danubiust, vétel
? Houston, gebasz van!

Az MSZP Szabad Sajtó-díjával kitüntetett, Tasnádi Péter lelki üdvéért aggódó Bochkor Gáborral az élén világfájdalmat szimuláló Sláger Rádió ma bizony összekapcsolódott ellenfelével. Élőbe'. Ez bírt elhangozni jól:

A slágeres műsorvezető Sebestyén Balázs „Hogy vagytok?" kérdésére annyit mondott: ilyen pillanatban nehéz jókedvűnek lenni. Majd viccesen hozzátette: „Minden mindegy alapon már Crystal-számokat játszunk."

Meg egyébként is, Crystalt, V-Techet, Groovehouse-t, meg a többi, nekik kinevelt vackot. És elmondja a srác, hogy mennyi zenész aggódik értük. (Én meg röhögök, hogy mennyi zenész ül otthon sörrel a kézben várva, hogy jöjjön egy normális rádió, amibe beférnek...rádióztál már Szlovákiában? Ausztriában? Csehországban? Modern zenék mennek, kevés pofázással.)

Nehéz, bátortalan, bizonytalanságokkal teli proliélet, vacak havi kétmilláért, piros dzsekiben (ez a Sláger-szín). Siratnom kéne gyakorló médiamunkásként a sajtószabadságot meg csúfolni a szemét politikusokat, akik lemutyizták.

De eszembe jut, hogy György Gábor az MSZP egyik EP-listáján melyik helyen volt futtatva regnáló Sláger Rádió-vezérként.

A lap informátora szerint a lista kiosztott 24 helye közül biztos a befutónak számító 13., György Gábor, a Sláger Rádió vezérigazgatója "a kakukktojás". Az MSZP-ben sokan meglepődtek, hogy a közvetlen pártkapcsolatairól eddig nem igazán ismert rádiós felkerült a listára. György Gábor az Indexnek úgy fogalmazott, hogy párttagságát hat éve szünetelteti. A Sláger-vezér azért tartotta távol magát a politizálástól, hogy megvédje a Sláger Rádió pártatlanságát és függetlenségét.

És akkor nem tudok sírni. Meg akkor sem, ha valaki behajtatja rajtuk az elmaradt sugárzási díjakat. És nem hiányzik a millió ízléstelen zene, ádzseszkólltuszéj', maradjanak velünk, ébredjenek heppin, dugjanak a mi zenéinkre, ez a vágy hullámhossza, áltrendi heherészés egész nap.

És ez még csak a Sláger volt, s mit köszönhetsz a Danubiusnak?

Jáksót.

Haggyámá. Nem is sorolom.

Kinek hiányzik ez a sok hulladék? Annyi történt csak, hogy a balpol leosztott magának a Sláger helyett egy másik balos frekit, a Danubius meg ugyancsak kiköpte a tüdejét.

Közben normális ember csak netrádiót, mp3-at hallgat, a kocsiban meg max az útinformra nyomja be a kerrádiókat a vihogva elmondott halálhíreivel - lásd még Gombos Edina - meg a sznobságra trénírozó nagyvárosi életmódi-rovatoknak álcázott kereskedelmi reklámblokkokkal. Legalább ma átérezhették, milyen az, ha holnaptól nincs meló. Majd elhelyezkednek aKlubrádióban.

Hát mivé lesz szegény nemzetünk az efféle celeb-médiamunkások életműve nélkül?

Normálissá.

És erre mit csinál az ORTT elnöke? Leköszön.

Majtényi Lászlót 2008 március 31-én választotta meg [1] az Országgyűlés az Országos Rádió és Televízió Testület elnökének. Igennel az MSZP-, az SZDSZ- és az MDF-frakció, valamint Gyenesei István független képviselő szavazott, míg a Fidesz-KDNP-frakció és Tóth András független képviselő tartózkodott; a nem gombot négy fideszes és egy MSZP-s képviselő nyomta meg.

ui: Amikor az ORTT odapakolta a Slágert, akkor nem volt ám ekkora rívás...

..::efzé::..

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

A véleményedet elolvastam, de nem osztom!!! Szerintem igenis jól végezték a munkájukat mind a Danubiusnál, mind pedig a Slágernél, nem véletlenül ez az ország két legnagyobb rádiója.

Gálnyikov írta...

Szerintem az egyszerű embereket(mint amilyen én is vagyok) nem érdekli, hogy melyik rádióhoz milyen politikai párt "tartozik". Egyszerűen megszokták ezalatt a pár év alatt, hogy ha reggel bekapcsolják a rádiót, akkor egyik helyen pirítóst, a másik helyen pedig bumerángot kapnak. Gyakorlatilag ezzel a 4 órás műsorsávval ki is merült a két rádió érdemlegesnek nevezhető műsora. Én személy szerint imádom a pirítóst hallgatni, mert ha kissé prolisan is, de fel tudnak vidítani azzal az egyfajta stand-uppolással, jókat szoktam röhögni az adás alatt, jobb a munkakedvem is. Másrészt zeneileg pocsék és mindennap ugyanazt a 30-40 dalt játsszák...
Szóval vegyes érzelmekkel várom a másik két adót.