2009. augusztus 14., péntek

Mélymagyar álom

Azt álmodtam, hogy gyöngyösi megmondóember lettem. Egy a háromból. Szakképzett észkombájn. Középfokú kislexikon. Vagy diplomás ablakzsiráf. Mindegy. Nem ér röhögni, állampolgári jogom, hogy azt álmodjak, amit akarok.

Először is került a szememre egy tisztánlátó szemüveg. Sajna nem a csajokat vetkőztette le az utcán, hanem a politikusokat. Sebaj! Mindent frankón átláttam, azt is, hogy ki hol vett át kenőpénzt, s még azt is, hogy ki hol fog szerda reggel átvenni. Előre.
Beleláttam a zárt ülések jegyzőkönyveibe, mindenki fizetésébe, jobbik agyféltekém legott PPP-t kalkulált, a másik meg államháztartási hiányt számolt. Egyszerre! (Mézeskalácskészítő végzettséggel!)

És a fülem! Na az ugyancsak nem volt semmi! Egy indián megirigyelhette volna! Zárt ajtók mögött meghallottam a hátsó szándékot, a sok-sok szoci mutyit, a fideszes háttéralkukat, a szadeszos cionista maffiát...érted? Mindent, konkrétan, he. Az én Majd Mindent Másképp Csináló Jómagyar Pártomnak nagy szolgálatot tettem, ahogy gyűltek az infók, úgy okosodtam.

A szám pedig...hát az ettől kezdve mindig csak ékeset szólott. Szépet. Tutkót. Persze mindig olyat, amivel nem eshetett valódi bajom. Ha a média jött hozzánk, akkor a hős Magyar Gálya már illegális avatása volt, ha egy perc múlva a rendőrség, akkor meg mezei jómagyar pártgyűlés. (Jolly Joker volt a jelem az oviban.) Nem olyan nagy dolog. Bátorság, biztonság, szélsőség! (Ja, ez egy szocionista duma.)
A kezem szinte ránőtt a billentyűzetre, le sem akadtam álló nap a megyei hírportál fórumáról, amit a többi csoda-érzékszervem megfigyelt, azt egyből kiértékeltem egy-egy mindentudó hozzászólásban. Cseszegettem az újságírókat, mert én, csak én tudom az igazat. Mindenki más hazudik, nekem kérem van egy csodaszarvasos összeesküvés-elméletem kint a panel falán, Trianontól Tel-Avivig teli van GPS-koordinátákkal, az mindent megmond, maga Vona Gábor szentesítette, Morvai Krisztina meg áldást mondott reá.

Csak az agyam, az lenne egy kicsit többre képes. Én lennék Superman. Mehetnék a pokolból az égbe...

Aztán felébredtem.

..::efzé::..

2 megjegyzés:

Memph írta...

Csak egy kérdés: hogy kerül a bsDaemon a cikk elé

Névtelen írta...

Kerestem egy szimpi kisördögöt, ő lett a választás. Linuxilag nem vagyok topon;)

z.