2009. április 8., szerda

Vidék, fejvesztés

Közjáték egy szakmai fórumon:
Motoros érdekvédő: - Úgy lehetne csökkenteni a motorosbalesetek számát, hogy nem kellene egy ideig felújítani a mátrai főutat. Egy idő után úgyis annyira kátyús lesz, hogy majd elszoknak onnan a renitensek.
Közútkezelő: - Tulajdonképp 2013-ig egy fillérünk sincs a 24-es útra, egy kátyút sem fogunk tudni betömni. Elvonták a pénzt.

Minket irigyelt Románia, egy jó pár évig. Mi voltunk számukra Ajrópa, jó minőségű közlekedési utakkal. Sokat szólták le az Erdélybe látogató magyarok az ottani közlekedési viszonyokat: Drum Lucru (Útépítés) táblák a Drum Bun! (Jó utat!) helyett, szakadt buszok, csóró taxik, kátyúk, földutak.

Szóval trendi volt egy kis grimasszal mesélni itthon, hogy na persze, a román utak, azok ám milyen durvák!

Ez volt öt éve. Snitt.

Hová lehet eltüntetni annyi uniós pénzt, hogy a baráti üzleteken kívül sehová ne jusson belőle elég, ami egy fikarcnyit is meglátszik az országon? Az EU helyében hazánkra újra hirdetnék egy felzárkóztatási programot, mert az elsőt sikeresen lenyelte az elit.

Én arra szeretném kérni a felelősöket: attól, hogy nem járnak vidéken, csak ha a balatoni telekre gurulnak a hétvégén, tessék odafigyelni a fővároson kívüli életre is. Tessék egy picit visszaosztani a haverok közpénzen hizlalt bizniszeinek hasznából azoknak is, akik napi szinten szívnak, s közlekednének. Vagyis az eredeti célokra, nem pedig arra, amire lenyúlták a lét.

Pont nem érdekel, mennyit loptak el szürkeállományék az autópálya-ügyeken, mert ők csak a nagyhangú, degeszre tömött zsebű kisebbség. Az átlagembernek nincs felügyelőbizottsági tagsága. Nem azok spórolnak a hozzá nem értésük miatt a fűtésen meg a villanyon, akik kedvtelve repkednek New York és Budapest között mindenféle szemétrevaló alibi-alapítványok közpénzén.

Kit érdekel, ki a következő okostojás, aki szakértőnek mondja magát? Vagy annak mondják. Értsen hozzá. Ha nem, akkor takarodjon. Nincs szükség még egy tolvaj kóklerre.

S miből vannak ezek az emberek odafent, hogy lepereg róluk minden? Hol a felelősség? Lehet mindenkit hülyének nézni?

Gondolatbűnök és valódi bűnök súlyát méricskéljük, s ezzel megy el az idő.

Kedves olvasó, lehet azzal jönni hogy ezek ilyen rossz, miépes demagóg dumák. Mielőtt bírálsz, nézz ki az ablakodon. Vagy kapcsold be a tévéd.

Kedves szakértők: legalább ne tetszelegjetek a hozzáértő tévedhetetlenek szerepében. Attól, hogy mutyizni tudtok, törődni, gondoskodni, irányítani nem.

..::efzé::..

Nincsenek megjegyzések: