2009. szeptember 7., hétfő

A jövő színe

Tizenhárom oldalas dokumentum készült az MSZP belső műhelyében arról, miként lehetne mind több roma szavazót megnyerni a következő választásokon. A Teleki László által jegyzett dolgozat szerint "meg kell találni az egyensúlyt, hogy a rasszista MSZP-szavazók körében se legyen szavazatvesztés".

Érdekesen épül ez a tábor,
izé: egy a tábor, több a zászló. Mindenkire gondoltak, de egy picit most nehezebb lesz orbánviktorozni egy ilyen klasszikus mondat után.

Szegény rasszista MSZP-szavazók, nem elég, hogy már a Népszabadság szerint is léteznek, még a voksaikra is vigyázni kell ezeknek a szegény, egészséges gondolkodású jó magyar embereknek. Ha továbbgondolom, vannak annyian, hogy érdemes legyen odafigyelni rájuk. És az a bizonyos egyensúly: ha annyi rasszista szavazó van a tarsolyban, mint cigány, akkor némileg ideje lenne átgyúrni a PC-dumát a valóságra. Mikor lesz Rasszista Platform a pártban, illetve - csókolom - akkor most ők hordják majd a telepre a lejárt szavatosságú száraztésztát, vagy a Nemrasszista Platform? Őket hívják fedőnevükön bizonytalan szavazóknak?

Tömegpártoknál nincsenek elvek, veti közbe egy barátom erre.

De mindegy is ez az eszmefuttatás, hiszen nem nekünk szólt a dokumentum, az odabenn szenvedélyesen elkúrtukozó őszinte hangnem termése ez is, ahogy az idézett ember magyarázza:

Teleki László a Népszabadság megkeresésére nem cáfolta a dokumentum tényét, de - mint mondta - ez egy, a párt belső egyeztetésére szánt tervezet, amelyet a szervezeten belül és nem a nyilvánosság előtt kell megvitatni. Teleki hozzátette: az MSZP roma-ügyekért felelős országos ügyvivőjeként feladata a kampánnyal kapcsolatos koncepciók elkészítése, ez az egyik ilyen tervezet.

Mi lehet még a pult alatt, ha már egy szocialista cigány politikus is odafigyel a rasszista szavazóbázis szűzies kis igényeire?


..::efzé::..

Nincsenek megjegyzések: