2009. július 29., szerda

Trópusi hőség

Eljött a várva várt pillanat. A sorsfordító. A lélektani határ. Amikor a politikus bácsik egymás alá mennek rúgnak demagógiában, csak hogy eltereljék a figyelmet a lényegről.

Hogyaszongya:

MSZP: szolidaritásból megbukott a Mexikóban nyaraló Orbán Viktor

Budapest, 2009. július 27., hétfő (MTI) - Az MSZP szerint mindennél nyilvánvalóbb jelét adta érzéketlenségének a Fidesz elnöke; miközben a világ és Magyarország súlyos válságot él át, Orbán Viktor Mexikóban, a tengerparton próbálja elviselni a válság hatásait - mondta Nyakó István, az MSZP szóvivője hétfőn az MTI-nek. Orbán Viktor megbukott szolidaritásból, felelősségérzetből és önmegtartóztatásból - közölte a politikus.
 Nyakó István elmondta, azt, hogy a Fidesz elnökének milyen fogalmai vannak a szolidaritásról, megtudhattuk abból, ahogyan a nehéz helyzetbe került családok megsegítését szolgáló kríziskezelő alapot támadta. "Egyenesen büszke arra, hogy ő nem veszi ki a részét ezen családok támogatásából, és erre buzdított másokat is" - fogalmazott.
 A képviselő úgy vélte, "a trópusi dőzsölés" a legvisszafogottabb számítások szerint is közel egymillió forintba kerül, közben egy átlagos magyar kereső egy évig él ennyi pénzből. 
(...) Nyakó István szerint a Fidesz igyekezett titkolni az utazást, és még most is próbálják menteni a menthetetlent: egy titokzatos "amigóról" beszélnek, aki meghívta saját házába Orbán Viktort és feleségét. 
A szóvivő elmondta, kiderült az is, hogy a Fidesz elnöke Mexikóban írta a Magyar Nemzetben hétvégén megjelent cikkét. "Tengerparton, pálmafák árnyékában nyilván nagyon élesen látja a magyar valóságot, és mélyen átérzi a magyar polgárok helyzetét" - fogalmazott.

Vagyis beindult a másikra mutogatós népi játék, a "néddmán, hónyaral, a rohattannyát!" című. Mekkora leleplezés. Namostaztán. Éskülönbenis! MinketirigyelMexikó! Hánylélegeztetőgép! Stabilésnagyajólét! Igenistörvényesenéstisztességesen!

Na, akkor guglizzunk tovább. Nocsak.

A ciklus egyik legellenszenvesebb képviselőjének, Nyakó Istvánnak példája teljesen jó lesz ide (barikad.hu). 2002-2006 közötti 4 évről van szó, összesítve:
"Képviselői alapdíja, és a két bizottsági tagság után járó díjazásán felül, miskolci lakos lévén felvett 4 323 500 forint szállásdíj-térítést és 13 835 200 utazási költségtérítést. Ez utóbbi azt jelenti, hogy évenként 164 876 km-t utat tett meg. Azaz az év minden napján – az ünnepeket is beleértve - hazautazott Miskolcra (173 km) és vissza. Bár ez csak 126 290 km, tehát durván 38 ezer km hiányzik. De a Nyakó-ügy valódi pikantériája az, hogy a 2002-2006-os parlamenti ciklusban felesége - Nagy Nóra – is képviselő volt. A heti parlamenti munka után nem együtt utaznak haza Miskolcra, hanem külön-külön. Nem lehetett ez másképp, hiszen Nagy Nóra is felvett 13 835 200 forint utazási költséget, mint férje. És ha lúd legyen kövér alapon még felvett 4 158 500 forintnyi szállásköltség-térítést."

És akkor még nincs benne a lobbipénz, amit egyes szavazatoknál - ne legyünk álszentek - kapnak a befolyásos csávóktól.

De mindegy is. Menjünk vissza 2004-be: Medgyessy. Nyaralás. Mexikó. És egy más tálalás.

Medgyessy Péter magánutazásai után azután nőtt meg az érdeklődés, hogy kiderült: két éve Kubában szilveszterezett nejével, tavaly pedig Thaiföldön zárták az évet. A Blikk úgy tudja, most nyáron inkább Európában marad a házaspár, Mallorcára utaznak édeskettesben. Ám hivatalosan nem árulnak el semmit a kormányfő vakációjáról. - A miniszterelnök magánügye, hova megy nyaralni - közölte a Blikk-kel Gál J. Zoltán kormányszóvivő, noha kubai nyaralása után Medgyessy megígérte: ezentúl beszámol külföldi útjairól. A Blikk megbízható forrásból úgy értesült, hogy július 16-án veszik az irányt Mallorca felé. Tíz napig egy négycsillagos, romantikus szállodában laknak majd. A földközi-tengeri sziget mellett úti célként Mexikó is szóba jött, ám Medgyessyék tanultak a korábbiakból, s úgy döntöttek, nem utaznak Európán kívülre. A kormányfő és neje repülővel kel útra, s testőrt sem visznek magukkal. Sőt, le szeretnének mondani a spanyol biztonsági emberekről is, akiket ilyenkor ki szoktak rendelni a vendégeskedő vezetők mellé. Másik forrás, ma.hu:

Értesülések szerint a miniszterelnök éles hangú megjegyzést tett a nyaralását érő kritikákra. Az x-press forrásai szerint azt mondta, naponta 16 órát dolgozott a kampányban, megérdemli a mallorcai szabadságát. "Nem szégyellem, b.....k meg" - fakadt ki.

És nézzük, hol nyaral most Mr. Demagóg:

Nyakó István MSZP szóvivő – Amennyi időt csak lehet, Szanticskán fogok tölteni. Oda jönnek be barátok, ismerősök, bográcsozunk és fröccsöt iszogatunk. Minden évben egy hetet Újhelyi István kollégámnál töltünk, nem lesz ez idén sem másként (Badacsony), de külföldi utat nem tervezünk a szokásos ausztriai rafting túrán kívül.

Értem már. Valószínűleg az agyadra ment a hőség, meg a sok fröccs, Pistám.

..::efzé:..

Nincsenek megjegyzések: