2008. szeptember 14., vasárnap

Befogadottak

Régen volt, szép is volt: a Hungarian Business Leader Forum kirakta saját youtube-oldalára 2005-ös riportomat, a Befogadottakat.



Pályázati Nyertesek Névsora


HBLF "Média a Társadalomért" Díj


2007

Doros Judit
"Szigorúan ellenőrzött idősek"
(Népszabadság)
Puporka Lajos
"Civilben I. rész", "Civilben II. rész", "Civilben III. rész" (Duna TV)
Valaczkay Gabriella
"Aki ételt, italt adott..."
(marie claire)
Különdíj: Lakatos Katalin "A menekülés nem megoldás", Sombor Judit "Ha nem teszünk magunkért, más se fog" és Szűcs Anikó "Teljes értékű munkát végeznek" (Tina magazin)

2006

I. Sívó Júlia és Surányi Z. András
"Dráma Drom I. rész", "Dráma Drom II. rész", "Dráma Drom III. rész" (M2)
II. Szörényi Ágnes
"Sokszínűsítés - Képzés a befogadó munkahelyért" (Figyelő)
III. Lengyel Nagy Anna
"Jelen-idő Parafonia I. rész", "Jelen-idő Parafonia II. rész" (Petőfi Rádió)
Különdíj: Bubrik Gáspár "Hétköznapi felelősség cégen belül és kívül" (Napi Gazdaság)

2005

I. Erdélyi István
"
Csak a remény marad I. rész", "Csak a remény marad II. rész", "Csak a remény marad III. rész" (Magyar rádió)
II.Vrannai Katalin
"Az összefogás hídja" ( Figyelő)
III. Faragó Zoltán
"Befogadottak"
(Gyöngyösi Városi TV)


Pályázat 2005 PDF Nyomtatás E-mail

Rekord mennyiségű pályázat a média díjra

- Népszerű a társadalmi összefogás népszerűsítése-

A HBLF negyedik alkalommedia_2005_kepmal rendezte meg a „Média a Társadalomért”nevű pályázatának díjátadóját. A pályázat célja elismerni a társadalmi összefogás és felelősségvállalás példaértékű bemutatását, a társadalom, és a kisebb közösségek szellemi és gazdasági fejlődését elősegítő, a különböző szektorok, csoportok, szervezetek és magánszemélyek összefogásával sikeresen megvalósuló kezdeményezések népszerűsítését a médiában.

Vannak ilyen kezdeményezések, vagy nincsenek? Reméljük, hogy vannak, és még sokkal több ennél, amiről mi tudhatunk. Nagyon sokat tanulhatunk ezekből a közösségi fejlődést és társadalmi összefogást sikeresen bemutató példákból. A média feladata lényeges a példaértékű történetek népszerűsítésében.
A HBLF nagyra értékeli az újságírók, riporterek, szerkesztők társadalmi elkötelezettségét, amit ezen pályázat évente történő kiírásával, és az adott év legkiemelkedőbb írásainak, riportjainak díjazásával is el kíván ismerni. Ebben az évben több pályázat érkezett be, mint valaha. A 70 versenyző 140 pályaművét a zsűri bírálta, melynek tagjai: Betlen János (Magyar Televízió), Érdi Sándor (Budapest Média Intézet), Faragó András (Közép-Európai Egyetem), Gerencsér Balázs (NIOK), Simon András (Magyar Televízió).
Döntésük alapján Erdélyi István (Magyar Rádió) nyerte el a 300.000 forintot érő első díjat, a „Már csak a remény maradt” című riportjával. A nyertes mű felhívja a figyelmet arra a társadalmi problémára, melyet korábban tabuként kezeltek. A riport egy haldokló gondoskodásáról szól, melyet az író a Hospice szervezetén keresztül mutatott be. A 200.000 forintos második díjat Vrannai Katalin kapta, míg a harmadik helyezettnek járó 100.000 forintos összeget Faragó Zoltán.
Gratulálunk minden résztvevőnek, hálásak vagyunk a munkájukért, mely fontos szerepet játszik a társadalom fejlődésében és köszönetet mondunk azért, hogy a társadalmi szektorok közötti együttműködést szorgalmazzák. Végül, de nem utolsó sorban köszönetet szeretnénk mondani a TESCO-GLOBAL Rt-nek, az Aviva Életbiztosító Rt.-nek, hogy egyetértettek a céljainkkal és támogatták a „Média a társadalomért” díjat.

Majdik Zoltán
Igazgatóhelyettes, HBLF

Nincsenek megjegyzések: