2009. július 31., péntek

Tibor vagyok és lódítani akarok


Szeretnék megnyugtatni mindenkit, hogy a balhé után minden felelős a helyén marad, mondhatná bülbülszavú kormányszóvivőnk, Szonár Domonkos a (ki tudja, hányadik) Draskovics-botrány után. (Míg Drazsé amúgy nyaral.) Mi meg ennek örülünk, nem is vártunk mást, megszoktuk már, hogy ha a felelős emberek itten lyukra futnak, akkor egy laza vállrándítással elébb a leleplezőket próbálják bésározni, aztán ha azt is bebukják, elfelejtenek lemondani.

De jól van ez ennek az országnak, nyolc szűk(agyú) esztendő után már teljesen be lett idomítva a magyar szavazó. Úgyse tudja megkülönböztetni a valóságot a Barátok Közt-től, meg aztán a tévésorozaton fontosabb izgulni, az igen komoly befolyással vagyon az ő becses életére. Következmények nélküli osztogatásban élünk, ahol mindenki tökéletesen végzi a dolgát, a Passiót is karácsonykor vetíti húsvét helyett az RTL Klub, csak én vagyok ostoba holdkomp.

Szóval volt egy egyszer már a média által szétcsócsált amatőr diákcsíny. Nyilván a Drazsé nem nézi a hírtévét, nem ér rá. Pedig nem egyszer lement, kiszámítható volt, hogy ott nem a levegőbe beszélnek öt napon keresztül, míg újra és újra elmondták, hogy emberek, karamellpuding került a palacsintába.

Tibor meg volt, és továbbra is hódítani izé - lódítani akart, tehát ő csak szorgosan, meggyőződéssel terroristázott. Nem az eszéért szeretjük, én úgy a Sas-kabaréban tudnám elképzelni az urat, ha nem lenne a Sas is jól megbüntetve.

Pontosan beleillik Tiborunk az átmeneti átmenekítő kormány koncepciójába. Átmenetileg csinált csak hülyét magából. Meg a titkosszolgálatból. Meg a Nemzeti Nyomozóirodából. Meg egy kicsit belőlünk is. És akkor mit mond az MSZP frakcióvezetője a bukta után, miután a saját pofonjukba szaladtak jól bele?

Az MSZP frakcióvezetője szerint nem a videó hitelessége a lényeg, hanem hogy terjed a politikai terrorizmus Magyarországon.


Köszönjük, Emese. Már csak a bizonyíték hiányzik.

Tudjátok mit? Elegem van. Megyek inkább a Szekeres Imihez árvízi hajósat játszani. Éljen az egységes és megbonthatatlan magyar idiotizmus!

..::efze::..

2009. július 29., szerda

Trópusi hőség

Eljött a várva várt pillanat. A sorsfordító. A lélektani határ. Amikor a politikus bácsik egymás alá mennek rúgnak demagógiában, csak hogy eltereljék a figyelmet a lényegről.

Hogyaszongya:

MSZP: szolidaritásból megbukott a Mexikóban nyaraló Orbán Viktor

Budapest, 2009. július 27., hétfő (MTI) - Az MSZP szerint mindennél nyilvánvalóbb jelét adta érzéketlenségének a Fidesz elnöke; miközben a világ és Magyarország súlyos válságot él át, Orbán Viktor Mexikóban, a tengerparton próbálja elviselni a válság hatásait - mondta Nyakó István, az MSZP szóvivője hétfőn az MTI-nek. Orbán Viktor megbukott szolidaritásból, felelősségérzetből és önmegtartóztatásból - közölte a politikus.
 Nyakó István elmondta, azt, hogy a Fidesz elnökének milyen fogalmai vannak a szolidaritásról, megtudhattuk abból, ahogyan a nehéz helyzetbe került családok megsegítését szolgáló kríziskezelő alapot támadta. "Egyenesen büszke arra, hogy ő nem veszi ki a részét ezen családok támogatásából, és erre buzdított másokat is" - fogalmazott.


2009. július 17., péntek

Egy kis bibi














Érdekes egy város ez. Csak a legutóbbi néhány nap termése alapján futottam át, mennyi minden megy a legnagyobb rendben.

Például a hőségriadó ellenére most inkább nem locsolják a közterületeket, pihen a locsolókocsi, kikötötték, mondá a vers. Spórolás van.

És íme, a másik gyöngyszem: (kép oldalt) a gyöngyösiektől jól elkerített múzeumkertbe ingyenes rendezvényt szerveznek. Csak a belépőt kell megvenni. És oda van írva: főtámogató a Mátra Múzeum. És a gyöngyösi önkormányzat.

Ha rosszmájú lennék, megjegyezném: lehet, hogy az a "főtámogatás", hogy a zenészeknek legalább nem kell fizetniük, hogy játszhassanak. Vagy az, hogy nem biztosítanak székeket a rendezvényre?

A szándék jó, de a szervezés zavaros. És mit szól a gyöngyösi polgár, aki olvassa ezt a hirdetési lapban?

Minden nagyon szép. Minden nagyon jó. Mindennel meg vagyunk elégedve. Nem én mondtam. De attól, hogy én nem mondom, még beszédtéma a városban....

..::efzé::..

2009. július 13., hétfő

Wrong

Ezekben a néha beöltözős-szétverős, néha beöltözős-tétlenül nézős hetekben idézzük fel újra egyik klipünket.

Új húrokat pengetnek, zenetörténéssel az élen

Laza hétvége a liberálisoknál: a párt frissen megválasztott elnöke felszólította a frakcióvezetőt, hogy azonnal mondjon le. De a frakcióvezető ezt nem tette meg, hanem eltávozott a rendkívüli küldöttgyűlésről. STOP.

Az új pártelnök szavahihető, szerethető és gyakorlatias pártot szeretne, mely következetesen kiáll értékei és álláspontja mellett, hazaszerető, és egyúttal felelősséget vállal a határon túli magyarok sorsáért is. STOP.

Pont, mikor vége van a Pártnak. Nahát. STOP.

A pártelnöki székért induló egyik bukott jelölt mára már ki is lép a Pártból. A Pártból kizárhatják a le nem mondó frakcióvezetőt. A korábbi elnök meg nem merte nevén nevezni a frakcióvezetőt, mint fő ellenfelét. Sőt, a frakcióvezető - mondván, ők az utolsó működő része a Pártnak - szembehelyezkedik bárkivel, mert ő tökéletes. De akkor miért nem indult el pártelnöknek, ha irányítani akar? És hol lesz majd pár hónap múlva, ha végleg szétverte a Pártot? STOP.

Médiapárt, médiavergődés. STOP.

..::efzé::..

Pedig mindenkinek ordítania kéne

Strucc, politika


Többen feltették a múlt héten a Nagy Kérdést: miért kell egy közszereplőnek - magánemberként - blogot írnia?

Miért ne lehetne?

Vegyük sorra az indokokat.
Mert minden egyes blogbejegyzéssel saját magát billenti újra és újra fenékbe a blog írója. Ebben hálistennek blogírás nélkül is jócskán részesül, vagyis ez nem lehet indok a hallgatásra. Aztán ott van a kisvárosi feeling, amikor mindenki ismer mindenkit, mindenki lefeküdt mindenkivel, mindenki tett szívességet mindenkinek, illetve mindenki lekötelezettje valahol valakinek a mi kis hűbéres demokráciánkban. (Piciny áthallás a középkorból.) Nem kívánt törlendő.

Miért lehet?

Mert elkülönül a közszereplő dolga a magánember magánvéleményétől. (Lásd még fenn, a blog mottóját.) Mert ha valamiről nem beszélünk, az attól még van. Mert demokrácia van. Mert bajok vannak. Mert tucatnyi dolog rosszul működik a városban. Mert lehetne jobban csinálni. Mert többet lát az ember, mint amiről hírt ad. És amit akkor lát, az a valóság, a píármentes.

A valóságot bemutatni pedig tanulságos. Úgyis mindenki látja. Aki engem ezért bírál, az is. Aki elkendőzi a problémát, az is.

Hát ezért.

..::efzé::..